Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/lobbyclean1/public_html/index.php:1) in /home/lobbyclean1/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 423

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/lobbyclean1/public_html/index.php:1) in /home/lobbyclean1/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 423

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/lobbyclean1/public_html/index.php:1) in /home/lobbyclean1/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 426
 Κανονισμός πολυκατοικίας 

Υπηρεσίες Κτιρίων Lobby Clean: Ποιότητα στη διαβίωση και την εργασία

Eπικοινωνήστε άμεσα μαζί μας στα τηλ 2103478908 -2103478909 ή στείλτε e-mail : info@lobbyclean.gr

Κανονισμός πολυκατοικίας

katharismoi-polykatoikion
Κανονισμός πολυκατοικίας είναι το κείμενο που ρυθμίζει τις σχέσεις των συνιδιοκτητών και γενικά την λειτουργία της πολυκατοικίας.
Το κείμενο αυτό αποτελεί μέρος του συμβολαίου που ο κάθε ιδιοκτήτης υπογράφει κατά την αγορά κάθε ιδιοκτησίας. Με την υπογραφή λοιπόν του συμβολαίου, κάθε ιδιοκτήτης αποδέχεται τον κανονισμό της πολυκατοικίας και δεσμεύεται για την εφαρμογή του. Ακόμα κάθε ιδιοκτήτης υποχρεούται σε περίπτωση ενοικίασης της ιδιοκτησίας του σε τρίτο, να δεσμεύει με το συμφωνητικό μισθώσεως τον ενοικιαστή στην τήρηση του κανονισμού.
Σε γενικές γραμμές ο κανονισμός ρυθμίζει θέματα τα οποία δεν ρυθμίζονται από την νομοθεσία. Αν όμως υπάρχει σύγκρουση κανονισμού - νομοθεσίας είναι ευνόητο ότι υπερισχύει η νομοθεσία.

 

Επειδή το "δίκαιο" μιάς πολυκατοικίας καταγράφεται στον κανονισμό λειτουργίας και υποχρεώσεων , θα πρέπει να είναι σαφές για όλους τους συνιδιοκτήτες πως η εφαρμογή του εξασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία του κτηρίου.

Ο κανονισμός μια πολυκατοικίας ή μερος του ή άρθρο του, μπορεί να τροποποηθεί εφόσον το επιθυμούν οι συνιδιοκτήτες. Αυτό γίνεται με σύγκλιση της Γενικής Συνέλευσης , όπου καταγράφεται η μετατροπή και εν συνεχεία για να οριστικοποιηθεί η τροποποίηση απαιτείται συμβολαιογραφική πράξη.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όπως π.χ. αυτή του τρόπου υπολογισμού και κατανομής των δαπανών,για την τροποποίηση απαιτείται πλήρης ομοφωνία (1000%).